Záložky

13. května 2021

OporádiO

Pro ty z vás, kteří jste si už našli v našem krámku rádio a rádi jej posloucháte, zde máme dobrou zprávu.

 Je tu nová náplň Oporádia

(nově zprovozněno a naplněno V. 2021)



Prohlášení: Toto rádio nebude nikdy sloužit k získávání peněz, ale mělo by pomoci hudbě dostat se k lidem. Pokud by nějaký interpret přece jenom požadoval honorář a píseň bude opravdu stát za to, rádi mu tantiémový pytlík rýže pošleme.

Je velmi zajímavé sledovat rozličné písně z různých krajin, proudů a dob v náhodném řazení (tzv. Shuffle). Byla by neuvěřitelná náhoda, kdyby vám zahrály dvě písně ve stejném pořadí, i při třeba 50tém poslechu Oporádia. Toto nečekané a náhodné řazení dává písním nové souvislosti, staví je do nových kontextů, a to je přesně to, co mne přijde zajímavé.

Do první náplně OPORÁDIA (II. 2013 - III. 2014) typem přispěli: Ondřej Prcín z Prahy, Sylva Jelénková z Ostrožské Nové Vsi, Petr Horčička alias DJ Petasonic z Prahy, Karel Konopka z Ústí nad Labam. Náplň o 403 skladbách je dlouhá cca 21 a půl hodiny.

Do druhé náplně OPORÁDIA (III. 2014 - I. 2015 ) přispěl Váš Milovaný DJ Smažák z Třebíče několika suchými hláškami a pestrými pásmy svých vlastních básní. Náplň o 655 skladbách je dlouhá cca 48 a půl hodiny.

Do třetí náplně OPORÁDIA (I. 2015 - I. 2017) typem přispěl Honza Látal z Českých Budějovic a i jako vloni vlastní velmi suchou autorskou tvorbou V. M. (Váš Milovaný) DJ Smažák z Třebíče. Náplň o 254 skladbách je dlouhá cca 19 hodin.

Do čtvrté náplně OPORÁDIA (I. 2017 - V. 2021) typem přispěli: Honza Látal z Českých Budějovic, Regina Novotná z Černé Hory a Jennifer Helia de Felice z Brna, vlastním trackem, jež vznikl podle grafické partitury Pavle Rudolfy. 99% skladeb, jako v každé náplni Oporádia, tvoří věci, které jsem si „objevil“ či znovu nostalgicky se k nim vrátil, během loňského roku. Náplň o 332 skladbách je dlouhá cca 26 hodin.

Do páté náplně OPORÁDIA (V. 2021 - ? ) typem přispěli: Martin Krkošek (Uutěrky), Honza Látal z Českých Budějovic, a hlavně celou svou novou deskou Johan, velké díky. Náplň o 261 skladbách je dlouhá 23 hodin.

3 komentáře:

vko řekl(a)...

Dobrý den,

jsem zarmoucen, protože jsem chtěl nabídnout moji píseň Strýček Arab. Bohužel mp3 se ztratila z mého archlívu a zůstala pouze stopa zde https://soundcloud.com/v-t-zslav-kope-n/str-ek-arab

třeba tvůrci oporadia přijdou na způsob jak upéct chleba, třeba zeď.

Váš milovaný - DJ SMAZAK

Unknown řekl(a)...

Díky za nové rádio, už to svištím!

Unknown řekl(a)...

Tady je můj tip: https://www.youtube.com/watch?v=C6ezIPER5Aw, a jiné libozvučné skladby této skupiny.